Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 28 Głosów - 3.25 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Twista czy Bizzy Bone?
Autor Wiadomość
Maha Offline
Super Moderator
*
Moderator

Ilość postów: 224
Reputacja: 2
Twista czy Bizzy Bone?
Kojarzycie tych dwóch raperów? Ten pierwszy był nie dawno w PL ale jakoś nie dotarłem na koncerciwo. Co wyróżnia tych dwóch panów od innych raperów? Powiedzmy (ja tak to nazywam) "słowny AK47" ;-) Dla mnie oni są niesamowici. W Polsce chyba nigdy by nie przeszedł taki styl bo mamy za "sztywny" język na takie akrobacje. Poniżej sylwetki obu panów.

Twista (a.k.a Tung Twista) (tak naprawdę Carl Terrell Mitchell, ur. 27 listopada 1973 roku w Chicago w stanie Illinois) jest amerykańskim raperem, którego uważa się za najszybciej rapującego MC na świecie. Jego flow jest znane na całym świecie. Przed karierą rapera podjął się wielu innych prac, między innymi pracował w fabryce, w McDonaldzie, u fryzjera, jako ochroniarz i sprzedawca butów. Popularność poza USA dał mu album Kamikaze, ale również gościnny występ na piosence Notorious'a B.I.G. - "Spit Your Game", z albumu "Duets : The Final Chapter" W tejże piosence Twista pokazał próbkę swoich możliwości. Z tego co się orientuje to o coś się pokłócił z Dr. Dre ale o co to nie mam bladego pojęcia, więc się nie będę wypowiadał.

Bizzy Bone, wł. Bryon Anthony McCane II (ur. 12 września 1976 w Columbus) - amerykański raper, członek grupy Bone Thugs-N-Harmony. Najbardziej kontrowersyjny, ale najbardziej utalentowany członek Bone Thugs-N-Harmony. Dodam od siebie, że kiedyś panowie mieli ostry beef ze sobą, bo jeden drugiemu chciał pokazać, który jest szybszy w nawijce ;-) Ale ostatecznie chłopcy się pogodzili i nagrali prze kozacki track "Money". No i jest chyba jednym z tych ludzi, którzy widzieli 2Paca po jego śmierci ;-) A tu macie jego myspace: http://www.myspace.com/bizzybone (ale coś na tym myspace ma nieciekawe te tracki, więc za bardzo nie sugerujcie się nimi)

Osobiście wolę bardziej Bizzy' ego i cosik mi to jego flow szybciej napierdziela ale panowie z "Instytutu Rekordów Guinessa"(jeśli źle to napisałem to mnie poprawcie) wyliczyli, że ma najszybsze flow, więc się nie kłócę. Wiedziałem z jaką częstotliwością nawija ale zapomniałem. W każdym razie szybko :-)

A tu macie wspomniany track "Money" i na nim najlepiej można porównać, który jest szybszy Wink

http://www.youtube.com/watch?v=gryHhUUjK...re=related

Sylwetki - źródło: wikipedia
04-12-2008 10:27 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
bolian Offline
Super Moderator
*
Moderator

Ilość postów: 107
Reputacja: 2
RE: Twista czy Bizzy Bone?
ani jeden ani drugi.
05-12-2008 12:30 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do: