Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 28 Głosów - 3.25 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gural
Autor Wiadomość
czosnek Offline
Częsty bywalec
*

Ilość postów: 14
Reputacja: 0
Gural
http://www.hip-hop.pl/news/projector.php...248&mode=1
Wybiera sie ktos z forumowiczow na "koncerciwo"??
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2009 11:37 PM przez danio.)
24-11-2008 05:11 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
bolian Offline
Super Moderator
*
Moderator

Ilość postów: 107
Reputacja: 2
RE: Gural>rzeszow
wysoko??moze sie nie znam...ale nawet sie do jakiejs poprzeczki nie zbliżył.przeciez to jest nijakie
01-12-2008 06:34 PM
Maha Offline
Super Moderator
*
Moderator

Ilość postów: 224
No właśnie, takie pieprzenie o niczym. Jak to mówią elo prawilniaki itd. byle rym do rymu...
01-12-2008 06:52 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Maha Offline
Super Moderator
*
Moderator

Ten bit robił mu Matheo, typ ze stajni Wielkie Joł. Ja osobiście nie uważam go za złego rapera ale jego teksty mogłyby być inteligentniejsze.
01-12-2008 07:28 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
czosnek Offline
Częsty bywalec
*

Ilość postów: 14
Nie ma sensu sie klocic czy "jest fajny" czy tez nie... To jest kazdego subiektywna ocena. A moim zdaniem jego tekstu nie sa "nijakie" i malo inteligentne, wrecz przeciwnie... Jak wiadomo czesto uzywa porownan, dzieki temu otrzymuje rymy o ktorych mowicie powyzej, ale czy one sa bez sensu?? nie sadze. Gural madrze powiedzial w jedny z wywiadow pytany wlasnie co sadzi o tego typu zarzutach, trafnie na to odp. ze jego teksty maga sprawiac trudnosc w rozkminieniu dla typow ktorzy w zyciu nie przeczytali ksiazki i pierdola ze texty sa o niczym i h***owe. Nie mam tu na mysli was, jednak slucham jush gurala ponad 5 lat i za hu*** sie nie zgodze ze jego texty sa cienkie, a ze uzywa czesto rymow to ten zarzut jest jeszcze bardziej hu**** bo cieki temu lepiej sie slucha itp. itd. Aha, podawanie EL POLAKO jako "podniesienie poprzeczki" jest raczej nie na miejscu bo to jest jego najgorsza plyta moim zdaniem i piosenka tez bez rewelacji, wiec z tym sie zgodze.... Takie jest moje zdanie, posluchajcie dluzej jego muzy i takich kawalkow jak "cisza" czy "coto za miejsce" nie sadze zeby byly malo "inteligentne" Mimo ze ostatnia plytka mnie zawiodla mam nadzieje ze na koncercie bedzie zajebista atmosfera i GuRal pokaze klase...
Sie kurva rozpisalemCool
v
01-12-2008 08:39 PM
Maha Offline
Super Moderator
*
Moderator

czosnek napisał(a):Gural madrze powiedzial w jedny z wywiadow pytany wlasnie co sadzi o tego typu zarzutach, trafnie na to odp. ze jego teksty maga sprawiac trudnosc w rozkminieniu dla typow ktorzy w zyciu nie przeczytali ksiazki i pierdola ze texty sa o niczym i h***owe.
v

Prolog

Ta, bo już widzę jak on jakąś przeczytał. Takie bronienie się mądrością (bo ciekawe od kiedy tu czytanie książek ma decydować o tym kto jest mądry a kto nie) jest rzekłbym "podręcznikowe". Ktoś Gurala bądź innego rapera pojedzie po np. tekstach to jego kontrą musi być coś w stylu:"To jest płyta dla ludzi, którzy mają poukładane w główce i czytają książki"! A jakże! W tej jego pierwszej solówce miał numer "Podobno" i w jednym wersie mówi :"Podobno te teksty są o niczym". Bo są! Może i doda między wersy jakąś "mądrość ludową" ale w większej mierze ni chu-chu to pasuje do całości.

Oczywiście jeśli dalej będziecie mówić, że te teksty są o czymś to podam Wam przykład jego bogatego słownictwa na miarę Tołstoja i Ludwiga Stomma, "...a jego imię brzmi": "Grrrubas"!!!

Tak, tak nie mylę się. Jako utwór daję radę ale coś ta zwrota tego pana o jakże poprawnie napisanej ksywce "Gural" (czytaj książki, będziesz wiedzieć jak się pisze poprawnie =-]) nie pasuję do ogólnie przyjętego tematu, którym jest grubas czyt. tłusty/puszysty facet bądź "lubię kalorię" a.k.a. obwisły cyc. Wkleiłbym Wam tekst ale nie mogę tego znaleźć :-( Ale za to wujek Mahuś wklei Wam linka do samego numeru:

http://www.youtube.com/watch?v=bjOPDKcEHlw

Jedynie co tam mogłem usłyszeć związanym z panem tłustym to słowo "tłusty" (cały czas mówię tu o zwrocie pana Dżi). Nie wiem, może Wy coś znajdziecie.

Epilog

Będę kończył swoją wyczerpującą wypowiedź, która zajęła mi trochę czasu (tak, ludzie tacy jak ja co nie czytają książek mają trudniej :-( ). Wiem jedno - ten pan nie umie napisać porządnego tekstu, w którym wyjaśni od A do Z o co chodzi. Nie jak to stwierdził jeden z kolegów, że "tekst prosty, nie znaczy, że nie inteligentny". Uwierz mi, słyszałem wiele osób, którzy na swój sposób (o wiele prostszy niż to G(u)ral prezentuje) napisali tekst a numer nie traci na jego "przebojowości" ;-)
Jeśli chodzi o tą jego nawijkę nazywaną "Bragga" to niech sobie ją ma, niech dalej to robi, mnie to nic nie interesuje ale na Boga! On nie pisze inteligentnych tekstów! To tyle.

Prof. Mohek
01-12-2008 10:14 PM
Maha Offline
Super Moderator
*
Moderator

Nie inżyniera a profesora <yes>
02-12-2008 12:43 AM
W.I.L.K. Offline
Super Moderator
*
Moderator

Ilość postów: 96
Reputacja: 3
Maha Twoj post mnie totalnie rozjebal, haha...

Głęboki oddech i wykładam jak nauczyciel na swej lekcji,
rzeczowo i na temat, jak ksiazka zmuszam do refleksji...
02-12-2008 10:25 AM
RomaNN Offline
Super Moderator
*
Moderator

Ilość postów: 112
Moze jest monotematyczny ale jedno trzeba przyznac: flow ma jedne z najlepszych w kraju.
Jednego mc sie ceni za teksty, innego za flow, innego za charyzme a jeszcze innego za koncerty... nie ma idealnego mc, przynajmniej w tym kraju ;-)
Choc dla mnie Liroy, Gural, Pih czy Mes naprawde daja rade.
Juz wole sluchac Gurala, ktory ma zajebisty flow i jego teksty to sa powiedzialbym luzno polaczone ze soba mysli niz dukajacego Jedkera z kwadratowym flow, ktory niby przekazuje prawdy zyciowe, ale chyba dla gimbusow bo kolesi w moim wieku to smieszy.
Zreszta to podobno wolny kraj, nikt nie zmusza to sluchania ;-)

"Fuck The Fame I'm Still Stayin' The Same"
17-03-2009 03:00 PM
Kartof3l Offline
Nowy
*

Ilość postów: 3
RE: Gural
Gural? Zajebisty raper. Świetne flow, świetne wersy. Jednak słuchając go solo mam wrażenie że w Killaz Group był lepszy. To tylko moje zdanie jednak teraz jakoś stracił. Cały czas jest dobry jednak... sam nie wiem jak to powiedzieć. Po prostu dla mnie był lepszy za czasów Killazów
01-02-2011 09:12 PM
Odpowiedz 

Skocz do: