Ocena wątku:
- 26 Głosów - 3.38 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
bolec nie żyje...
|
| Autor |
Wiadomość |
bolian
Super Moderator

Ilość postów: 107
Reputacja: 2
|
RE: bolec nie żyje...
Grzegorz Borek, muzyk i aktor, pionier polskiego hip-hopu, zmarł tragicznie w Krakowie. Wiadomość jest potwierdzona przez rodzinę zmarłego, nie jest znana natomiast dokładna przyczyna śmierci artysty. Miał 38 lat.
Karierę zaczynał od grania na perkusji w zespole Homo Twist. Później udzielał się wokalnie w formacji Dynamind, żeby w końcu w 1997 roku pod pseudonimem Bolec wydać solową płytę "Żeby było miło" uważaną za jedną z pierwszych płyt hiphopowych w Polsce.
Znany był również jako aktor. Po raz pierwszy Bolca można było zobaczyć (i usłyszeć) w filmie "Poniedziałek" Witolda Adamka, gdzie wcielił się w rolę blokersa Mańka u boku Pawła Kukiza. Za tę rolę otrzymał nagrodę Jantar na KSF Młodzi i Film w Koszalinie.
- Niestety wiadomość jest potwierdzona u rodziny Grześka. Dzisiaj rano dostałem SMS-a od przyjaciół - mówi DJ Krime. - Miałem okazję pracować przy nagrywaniu jego pierwszej solowej płyty i wiem, że szykował się do nagrania kolejnej. Był bardzo zdolny, miał jeszcze kilka planów na przyszłość. Szkoda, to dla nas duża strata.
żródło:http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35796,6328781,Grzegorz__Bolec__Borek_nie_zyje.html
|
|
| 28-02-2009 12:46 PM |
|
Copyright © 2007-2012 forum.liroy.com.pl - Kingpin | www.liroy.com.pl |