16-09-2009, 05:01 PM
Stron: 1 2
16-09-2009, 09:08 PM
Dziś była dobra wypowiedz Liroya w Faktach po Faktach. Oglądał ktoś?
17-09-2009, 01:34 PM
Rozmowa z L na temat incydentu:
19-09-2009, 02:24 PM
Do tej pory Liroya miałem za człowieka myślącego od dziś moje zdanie uległo diametralnej zmianie..
Jak można popierać zachowanie, które miały miejsce w Zielonej Górze?!
Jak można mówić, że za "faka" należy się lincz?!
Jak można porównywać sytuacje typu: "ktoś kto przychodzi do mnie do domu i pluje mi w twarz.." z tym co tam się stało?!
Liroy dałeś popis niespójności, braku logiki i prostactwa.
Człowiek mądry potrafi takim sytuacjom zaradzać w inny sposób, bez przemocy! Ludzie którzy popierają takie zachowanie nie różnią się dla mnie od zwierząt i sami sobie udowadniają jacy są prości.
Jeżeli przemoc jest dla was jakimkolwiek rozwiązaniem do zalecałbym mieszkanie w lesie z dala od społeczeństwa.
Dodam tylko, że jeżeli taki problem macie z ochroną koncertów i wiecie o tym od tylu lat to może przed jego zagraniem należałoby ustalić konkretne warunki z organizatorem, a nie narzekać po fakcie nic z tym nie robiąc.
pozdr.
h
Jak można popierać zachowanie, które miały miejsce w Zielonej Górze?!
Jak można mówić, że za "faka" należy się lincz?!
Jak można porównywać sytuacje typu: "ktoś kto przychodzi do mnie do domu i pluje mi w twarz.." z tym co tam się stało?!
Liroy dałeś popis niespójności, braku logiki i prostactwa.
Człowiek mądry potrafi takim sytuacjom zaradzać w inny sposób, bez przemocy! Ludzie którzy popierają takie zachowanie nie różnią się dla mnie od zwierząt i sami sobie udowadniają jacy są prości.
Jeżeli przemoc jest dla was jakimkolwiek rozwiązaniem do zalecałbym mieszkanie w lesie z dala od społeczeństwa.
Dodam tylko, że jeżeli taki problem macie z ochroną koncertów i wiecie o tym od tylu lat to może przed jego zagraniem należałoby ustalić konkretne warunki z organizatorem, a nie narzekać po fakcie nic z tym nie robiąc.
pozdr.
h
19-09-2009, 08:12 PM
(19-09-2009 04:34 PM)danio napisał(a): [ -> ]Hot coś źle usłyszałeś lub źle przeczytałeś.Liroy nie popiera zachowania Peji ,bo mówi o tym że Peja powinien przeprosić, i to zrobił.Gardzi ludźmi którzy przychodzą na koncert artysty którego nie lubią tylko po to aby prowokować i denerwować, wprowadzać złą atmosferę.Jeżeli chodzi o "faka" to L mówi krótko: Jeżeli pokazujesz środkowy palec musisz liczyć się z tym że dostaniesz dzwona.Rozumiem Liroya bo ludzie są różni i różnie reagują.Z większością gówniarzy dzisiaj to jest tak że pierwszego dnia mijając cię na chodniku z uśmiechem na twarzy pokarze ci "faka".Drugiego dnia nasra ci na wycieraczkę.Trzeciego dnia pobije ci dzieciaka.Czwartego dnia sprawdzi twoją cierpliwość i napluje ci w ryj.Mając taką sytuację osobiście zareagowałbym w pierwszym dniu bo jeżeli bym zwlekał do trzeciego dnia prawdopodobnie po godzinie siedziałbym w więzieniu z widomych przyczyn.
Liroy broni Peje i to chyba fakt...
Wg mnie tego typu zachowań nie należy popierać bez względu na sytuację.
Z całym szacunkiem (naprawdę), ale Twoje porównania nie są trafne. Obrona przed gówniarzami, którym dziś wydaje się, że mogą wszystko, a "nasyłanie" tłumu do pobicia jednej osoby za obraźliwy gest to dwie inne sprawy.
Peja udowodnił sobie jak prosty jest nie znajdując innego, bardziej ludzkiego i mądrego, rozwiązania sytuacji a ludzi, którzy poszli za jego nakazem pokazali jak prymitywną ma publikę.
Nie tłumaczy go nic. Ktoś wspomniał że na koncercie jest agresywna atmosfera, ludzie są pobudzeni itd. Zadaniem Peji, który w tej sytuacji jest wodzirejem i ma dużą kontrolę nad tłumem, jest zapewnić ludziom dobrą zabawę, a skoro tego nie potrafi lub też dla niego dobrą zabawą jest licz to powinien dać sobie spokój z dawaniem koncertów.
Albo coś się robi dobrze albo nie robi się tego wcale.
pozdr.
h
20-09-2009, 07:55 PM
(20-09-2009 01:20 PM)danio napisał(a): [ -> ]Napisałem wcześniej że Peja zachował się nieodpowiedzialnie jak półinteligent z tłumu ale nic nie dzieje się bez przyczyny a tą przyczyną był pajac który prowokował, więc dostał to co dostał.Mam nadzieję że po tym co się stało w Zielonej Górze żadnemu debilowi nie przyjdzie do głowy zgrywać bohatera, artyści będą mogli spokojnie bez stresu wykonywać swoją pracę a ochrona będzie reagować szybko w stosunku do ludzi którzy prowokują do dymu zamiast się bawić.To wszystko.
ja za to mam nadzieję, że ludzi którzy pozwalają sobie na wybryki tego typu nie będzie się w Polsce uznawać za artystów.
Co do ochrony to w pełni się z Tobą zgadzam. Większość ochroniarzy jakich znam (a znam ich nawet osobiście) nie wykonuje swojego zawodu właściwie.
pozdrawiam i dziękuję za dyskusję
hot
21-09-2009, 12:49 PM
Jak dla mnie i dla większości (bardzo dużej większości) to wina leży po stronie małolata który to wszystko sprowokował. Gdzie był ojciec w dniu koncertu gdy jego małoletni synek prowokował Peje?! W poniedziałek jak szedł na policje to sobie przypomniał że ma syna?? Na swoim koncercie też bym sobie nie pozwolił żeby mnie ktoś prowokował tylko pewnie w inny sposób niż Peja. Ale to się mówi teraz po całym wydarzeniu jak każdy sobie to przemyślał, a na żywca kto wie co byś zrobił jeden z drugim!
A teraz tak pomyślcie stojący łepek pokazujący faka przez dłuższy okres na co liczy??? Stań sobie jeden z drugim którzy w tym temacie myślą inaczej i pokazuj faka do innych potem idź na policję że nic nie zrobiłeś a zostałeś pobity! Śmiech na sali...
A teraz tak pomyślcie stojący łepek pokazujący faka przez dłuższy okres na co liczy??? Stań sobie jeden z drugim którzy w tym temacie myślą inaczej i pokazuj faka do innych potem idź na policję że nic nie zrobiłeś a zostałeś pobity! Śmiech na sali...
21-09-2009, 10:15 PM
(21-09-2009 12:49 PM)Szpuk napisał(a): [ -> ]A teraz tak pomyślcie stojący łepek pokazujący faka przez dłuższy okres na co liczy??? Stań sobie jeden z drugim którzy w tym temacie myślą inaczej i pokazuj faka do innych potem idź na policję że nic nie zrobiłeś a zostałeś pobity! Śmiech na sali...
idąc Twoim tokiem myślenia po obrazie słownej typu: "ty h... je..ny" powinniśmy się pozabijać.
czy to nie Ty w swojej sygnaturze piszesz:
* - ZAKAZ PRZEMOCY
Jak więc możesz szukać winnego w rodzicach dzieciaka? Ciebie zawsze rodzice potrafili upilnować kiedy miałeś 15 lat?
Przecież gdyby w tłumie znalazł się jakiś psychol to mógłby dzieciaka zabić... i za co, za gest ?? !!
21-09-2009, 10:47 PM
Człowieku Ty nie rozróżniasz podstawowych rzeczy! Chłopak mający 15lat nie powinien być w ogóle na koncercie bez opieki osoby dorosłej, ciekawe czy przy rodzicach by tak prowokował. No ale bez 15-latków Doda by nie miała po co wychodzić na scenę - to swoja drogą. Po drugie co ma moja sygnatura do tego dotyczy tylko przestrzegania regulaminu na forum. Widzisz, Ty nawet tego nie pojmujesz... Po trzecie stań sobie na dyskotece i pokazuj ten "gest" do kogoś przez dłuższy czas potem wróć tutaj na forum i napisz mi jak było. Ja już wiem jak by się to skończyło, ale Ty pewnie będziesz za tym, że to wina tego od kogo dostaniesz w łeb. 15latek nie przewidział co za to może dostać, myślał sobie że wróci do domu a w szkole opowie jaki był kozak bo do Peji pokazywał cały czas faka na koncercie...
23-09-2009, 08:46 PM
danio honor i duma rozumiem, ale powiedź mi kim jest człowiek ,którego jest wstanie obrazic 15 letni szczeniak? Dorosły mężczyzna powinien umieć reagować zasadnie do sytuacji ,przecież peja mógł wezwać ochroniarzy aby zajęli się chłopakiem i osunęli go z koncertu za zachowanie bez bijatyki.
Czy jezeli zapijaczony mężczyzna lub jakas kobieta pokazałaby mu palec to tez by sie bił ?Czy jeżeli dziecko pokaże mu język tez go zleje? Chore. Niektórzy zasłaniali sie tu środowiskiem z jakiego pochodzi Peja ,ale ja bym powiedziała ze tym bardziej trzeba go piętnować ,bo człowiek wychowany w takim środowisko wie kiedy przyłożyć i widzi kto jest partnerem do walki ak kto nie. Widocznie dla Peji i jego podobni uważają, ze trzeba się bic z kazdym kogo się widzi nawet dziecko. Nawet zwyrodniali kryminaliści i zawodowi mordercy maja jakies zasady przede wszystkim nie bija dzieci dla nawet takich zwyrodnialców jest to niedopomyyślenia po prostu Peja to cwel i tyle.
Czy jezeli zapijaczony mężczyzna lub jakas kobieta pokazałaby mu palec to tez by sie bił ?Czy jeżeli dziecko pokaże mu język tez go zleje? Chore. Niektórzy zasłaniali sie tu środowiskiem z jakiego pochodzi Peja ,ale ja bym powiedziała ze tym bardziej trzeba go piętnować ,bo człowiek wychowany w takim środowisko wie kiedy przyłożyć i widzi kto jest partnerem do walki ak kto nie. Widocznie dla Peji i jego podobni uważają, ze trzeba się bic z kazdym kogo się widzi nawet dziecko. Nawet zwyrodniali kryminaliści i zawodowi mordercy maja jakies zasady przede wszystkim nie bija dzieci dla nawet takich zwyrodnialców jest to niedopomyyślenia po prostu Peja to cwel i tyle.
Stron: 1 2